Po svém comebacku do pražské Slavie byl David Zima (23) často terčem kritiky. Český obránce byl i kvůli vysoké přestupové částce pod drobnohledem, když se mu nedařilo, rychle se dostal pod tlak.
Nikdy se ale nestalo, že by svého návratu do „sešívaného“ dresu litoval.
„Nikdy jsem si neřekl, že jsem udělal špatné rozhodnutí,“ řekl 24letý stoper v rozhovoru pro sport.cz. Po příchodu do Slavie byl podle svých slov nejvíc dole, musel se přizpůsobit.
Veřejně byl nejvíce kritizován po hrubé chybě ze zápasu proti Sigmě Olomouc. Tehdy jako poslední muž zaváhal, Pavel Zifčák (25) jeho chybu potrestal a Zima ze země sledoval, jak Slavia dostává další ránu v boji o titul.
„Samozřejmě to nebyl dobrý moment, ale hledím k top hráčům, kteří hrají na vyšší úrovni a mají úplně jinou kvalitu. Podívejte se, jaké ale dokážou udělat chyby,“ poukazoval Zima. „Šlo o souběh špatného rozhodnutí a nešťastné náhody. Taky si uvědomuju, že tuhle chybu musí převážit pozitivní momenty, aby se na ni aspoň nějak zapomnělo,“ dodal.
Postupně se ale Zima zlepšuje, vynikající výkon předvedl v nedávném derby proti Spartě (2:1), po kterém ho vyzdvihl Jindřich Trpišovský. „Byl jeden král, kterým byl David Zima,“ chválil trenér Slavie zimní posilu.
„Přijde mi, že hraju pořád stejně. Za půl roku jsem se sžil s týmem a zvykl si na trochu odlišný systém. Dostal jsem se na pozici, která mi o trošku víc vyhovuje,“ komentoval samotný hráč své výkony.
V rozhovoru promluvil i o případném návratu do zahraničního fotbalu. „Osobně bych to chtěl zkusit. To není možná vhodné slovo. Ne zkusit, ale přicházet někam jako hotový hráč a plnohodnotný člen základní sestavy, na kterém se bude nějakým způsobem stavět,“ vysvětlil Zima.
„K tomu ale potřebuju ještě dozrát, zlepšit se fyzicky, rychlostně, a hlavně technicky. Bude mi 24 let a obránci mají o rok nebo dva víc času než ofenzivní hráči. To je ale daleká budoucnost, ve které se může stát cokoli. Nejbližší motivací je titul, bez kterého je už Slavia dlouho,“ prohlásil stoper aktuálně vedoucího celku Chance Ligy.
Chance Liga




































































